wróć

porady weterynaryjne

11 / 874 poprzednia_stronanastępna_strona

Gorączka u kota

Gorączka u kota

Witam, od 2 dni mój kot gorączkuje. Podano mu kroplówkę i gorącka zeszła jednakże dziś znów ją miał. Dziś miał tez zatwardzenie i..

Narośl u psa porośnięta sierścią

Narośl u psa porośnięta sierścią

U mojego psa znalazłam twardą narośl, która porośnięta jest sierścią. Na początku, po dotyku myślałam, że to kleszcz. Trochę przypomina..

Dog niemiecki

Dog niemiecki

Jestem posiadaczką doga niemieckiego, ma teraz 6 miesięcy. Szybko rośnie i ma problemy z poruszaniem się. Dwa miesiące temu miał kleszcza,..

Choroba uszu

Choroba uszu

Witam serdecznie. U mojej prawie 16letniej suczki stwierdzono w uszach pałeczkę ropy błękitnej. Po podawaniu różnych antybiotyków, które..

Czy to jest guz?

Czy to jest guz?

Auważyłam u mojego szczuraska zgrubienie/guz koło łapki? Czy mam się martwić? Oczywiście u weta i tak się pojawię. Pytam czy ktoś miał z..

Problemy pocieczkowe u suki

Problemy pocieczkowe u suki

Witam, pisze z zapytaniem o moja sunie, nie wiem czy w takiej sytuacji lecieć do weterynarza czy jest na to jakies logiczne wyjaśnienie. Mam 8..

Zapalenie gardla

Zapalenie gardla

Witam mój pies ma zapalenie gardła wet przepisał mu kefavet vet 500mg. Czytałam w internecie ze lek ten stosuje się na choroby skórne..

Kleszcz w pachwinie psa

Kleszcz w pachwinie psa

Witam, mam 3 letniego psa kundla waży ok 10-15 kg jest zaczepiony odrobaczony od kleszczony, lecz wgryzł mu się mały kleszcz 2 dni temu po..

Guz na środku głowy u pieska

Guz na środku głowy u pieska

Mój piesek od urodzenia na środku głowy ma guza myślałam że to normalne ale piesek shih tzu ma już 3 lata i wyrósł mu nowy guz ostatnio..

Potracony kot paraliż tylnych kończyn pilne

Potracony kot paraliż tylnych kończyn pilne

Witam. Dziś w rowie znalazłam kota potrąconego. Podałam mu wodę i jedzenia jednak kot ma niedowlad tylnych łap. Proszę o pomoc co mam robić...

Pies gryzie sie w okolicach tyłka i bardzo szczeka

Pies gryzie sie w okolicach tyłka i bardzo szczeka

Witam od kilku dni nasz doberman gryzie sie po tylnich łapach w okolicach tyłka dodatko kreci sie dookoła , bardzo szczeka. Staram sie go..

Duży, miękki guz pod brzuchem małego kotka

Duży, miękki guz pod brzuchem małego kotka

Znalazłam małego kotka u mnie w stodole, ma on zaropiałe oczy i guza (wielkości jego główki) pod brzuchem. Guz wygląda jak bąbel, jest jasno..

Kotka

Kotka

Mam zapytanie odnoŚnie mojej 8 - letniej kotki, od ponad dwoch tygodni zauwaŻyŁem ze kotce cieknie bialy sluz w okolicach rozrodczych jest tego..

Guzek za uchem u rocznego psa

Guzek za uchem u rocznego psa

Witam . Pisze do państwa z prośbą o poradę . Jakiś tydzień temu u mojego psa znaleziono kleszcza , został wyjęty cały , pojawił się guzek..

York zjadł mały kawałek cebuli

York zjadł mały kawałek cebuli

Witam. Dzisiaj przez przypadek spadł mi na podłogę mały kawałek cebuli na podłogę, a że pies był przy mnie to od razu go zjadł. Szukałem w ..

Zatwardzenie u psa

Zatwardzenie u psa

Dzień dobry, dziś zauważyłam, że 6-miesięczny pies ma problem z oddawaniem kału, a mianowicie piszczy przy każdej próbie załatwienia się...

Wymioty u szczeniaka

Wymioty u szczeniaka

Witam. Od trzech dni mam szczeniaczka. Nie bylam jeszcze u weterynarza ale sie nie dlugo wybieram ponieważ piesek skończy 5tyg. Ale pojawił sie..

Do ilu będzie rosła

Do ilu będzie rosła

Witam mam suczke mieszanca welsh corgi pembroke (ogólnie ma wszystko po tej rasie)drugiej rasy nie znam ale według weterynarza prawdopodobnie był..

Niedoczynność tarczycy

Niedoczynność tarczycy

Witam u mojego psiaka ( golden 1, 5 roku) wykryto jakiś czas temu niedoczynność tarczycy. Norma ft4 - 12, 87 - 51, 48 pmol/l t4 - 12, 87 - 51,..

Ugryzienie

Ugryzienie

Witam, chciałbym się zapytać o wściekliznę u psa. Zostałem pogryziony prawie trzy tygodnie temu (w zasadzie draśnięty) krew praktycznie nie..

Powrót do "sprawności" po operacji kolana

Powrót do

Witam. Nasza kochana sunia jack russel terier (7 miesięcy), przeszła tydzień temu operację stabilizacji kości w stawie kolanowym tylnej łapy..

Proszę o interpretację wyników

Proszę o interpretację wyników

Proszę o interpretację wyników: profil jelitowo - trzustkowy u suczki tli 46, 7 ng/ml 15, 0-50, 0 interpretacja:..

Kotek ciężko oddycha.

Kotek ciężko oddycha.

Dzień dobry. Od dwóch dni mój roczny kotek ciężko, głęboko oddycha, głownie używa do tego brzucha. Zdarza mu sie także przyjmowanie pozycji ..

Mrówki w ranie

Mrówki w ranie

Witam, mam w ogródku kotkę - przybłędę, prawdopodobnie ok 11-13-letnią. 2 tygodnie temu zauważyłam że na plecach nie ma sierści tylko rany ..

Kichanie, szybki oddech, porfiryna

Kichanie, szybki oddech, porfiryna

Szczur od jakiegoś czasu kicha, pojawiła się porfiryna, na dodatek zaczął łysieć przy łapkach. W łysiejącym miejscu przy tylnej nodze..

Karma przy problemach z kamieniami

Karma przy problemach z kamieniami

Witam, proszę o pomoc w doborze karmy suchej (royal, hills, trovit. ?) dla psa shih tzu po operacji kamieni - szczawian wapnia dwuwodny (wedelit)...

Plamki na oczach,wyłysienia uszu

Plamki na oczach,wyłysienia uszu

Imie: maja. Płeć: suczka, sterylizowana. Wiek: 3lata 3 miesiace. Rasa: kundelek. Leczenie majki zaczęło się od grudnia 2015 r kiedy zaczęła..

Apatia i brak apetytu

Apatia i brak apetytu

Dzień dobry mam 5 letniego psa mieszańca który mieszka z nami w domu. Przed kilkoma dniami zauważyliśmy u niego kleszcza pod ogonem a ze nie..

wróć

porady weterynaryjne

11 / 874 poprzednia_stronanastępna_strona
oddam psa
qq